Friday, November 6, 2009

Tuna steaks with coriander


We don't really eat enough fish, this is why I try to include more recipes in our routine. I always look for easy fish recipes because I don't really like to handle with very much. I came across this recipe a while ago, and I've cut it out from a magazine knowing that one day I will have to give it a go... and here we are, it was a great healthy dinner full of vitamins!

Ingredients (serves 2): 2 tuna steaks - 4 baby potatoes - 2 tbsp olive oil - 2 tbsp lemon juice - 1 small red onion - a handful of grilled pecan nuts - 3 1/2 oz (100g) spinach leaves
Sauce: 1 tsp coriander grains - 2 garlic cloves peeled - 2 handfuls fresh coriander - 2 tbsp olive oil - 2 tbsp lemon juice

Blend the sauce ingredients in a mixer or crush them with a mortar. Spoon half of the sauce on the tuna steaks, cover and marinate for 1h in the fridge.
Cook the potatoes. Drain and slice them.
Grill the tuna steaks in a hot greased skillet until it's cooked.
Mix the rest of the sauce with the 2 tbsp of olive oil and the 2 tbsp of lemon juice.
On a big plate, place the potato slice, the sliced onion, the nuts and the spinach leaves. Add the tuna steak and top with sauce.

Thon grillé à la coriandre
Ingrédients (2 personnes): 2 pavés de thon - 4 pommes de terre nouvelles - 2 càs d'huile d'olive - 2 càs de jus de citron - 1 petit oignon rouge - une poignée de noix de pécan grillées - 100 g de pousses d'épinard
Sauce: 1 càc de graines de coriandre - 2 gousses d'ail pilées - 2 poignées de coriandre fraîche - 2 càs d'huile d'olive - 2 càs de jus de citron

Mixez les ingrédients de la sauce dans un robot ou écrasez-les au mortier. Étalez la moitié sur les pavés de thon, couvrez et laissez marinez 1h au frigo.
Faites cuire les pommes de terre. Égouttez et coupez-les en tranches.
Saisissez les pavés sur une plaque huilé jusqu'à ce qu'il soit cuit.
Mélangez le reste de la sauce avec les 2 càs d'huile d'olive et les 2 càs de jus de citron.
Sur une grande assiette, disposez les pommes de terre, l'oignon émincé, les noix et les pousses d'épinards. Ajoutez le pavé de thon et nappez de sauce.

No comments:

Post a Comment