Thursday, November 26, 2009

Spinach Brownies

 
Now, how many of our mothers tried to convince us that if we ate our spinach, we'd grow up to be strong like Popeye? "Popeye" does play a part in my childhood memories, I used to love spinach, and I still love it. The title of this recipe found on allrecipes.com caught my eye; spinach brownie, what could it be? I made some changes to the original recipe and I was really happy with the result. It's a great appetizer or a light dinner served with a salad!

Ingredients: 

10 oz frozen package spinach 
 ½ cup all-purpose flour 
 ½ tsp salt 
 ½ tsp baking powder 
1 egg 
 ½ cup milk 
1/4 cup butter, melted 
 ½ onion, chopped 
1 red pepper, chopped 
1 clove garlic  
½ cup shredded mozzarella cheese

Preheat oven to 375ºF (190ºC). Lightly grease a 8x8 inch baking dish.

Place spinach in a medium saucepan with enough water to cover. Bring to a boil. Lower heat to simmer and cook until spinach cooked, about 5 minutes. Remove from heat, drain thoroughly and set aside.

Sautee red peppers, onions and garlic in a pan over medium heat until vegetables are slightly softened.

In a large bowl, mix flour, salt and baking powder. Stir in egg, milk and butter. Mix in spinach, pepper mixture and mozzarella cheese.

Transfer the mixture to the prepared baking dish. Bake in the preheated oven 30 to 35 minutes, or until a toothpick inserted in the center comes out clean. Cool before serving.



Brownies aux épinards

Ingredients: 
285 g d'épinards hachés surgelés 
60 g de farine 
½ càc de sel 
½ càc de levure chimique 
1 œuf 
120 ml de lait 
50 g de beurre fondu 
½ oignon haché 
1 poivron rouge coupé en dés 
1 gousse d'ail 
 ½ tasse de mozzarella

Préchauffez le four à 190ºC. Beurrez un plat à four. 

Faites cuire les épinards dans de l'eau. Faites bouillir puis baissez le feu et laissez cuire environ 5 mn. Égouttez et réservez.

Faites revenir les poivrons, l'oignon et l'ail dans une poêle à feu moyen jusqu'à ce que les légumes soient tendres.


Dans un saladier, mélangez la farine avec la levure chimique. Ajoutez l'œuf, le lait et le beurre. Ajoutez les épinars, le mélange poivron et la mozzarella.


Versez la préparation dans le plat à four. Faites cuire au four de 30 à 35 mn. Un cure-dent inséré doit en sortir propre. Laissez refroidir avant de servir.


4 comments:

  1. I tried this recipe and it was delicious! Thank you :)

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  2. Yum!! These sound so delicious, I love spinach!

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  3. That looks sooooo good! I am a big fan of spinach!

    Cheers,

    Rosa

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  4. @anonymous: yes u can use canned spinach. Drain them well!

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