Wednesday, November 18, 2009

Grilled corn with shrimp salad


As a child I remember picking the corn kernels off one by one and eating them to avoid getting all my teeth filled with strings. I used to love them, my mom used to grill them and it was kind of fun for us eating them. It's a fresh simple salad, the combination of flavors is juicy, crisp and yummy!!!

Ingredients: 1 lb (450g) shrimps - 3 ears of corn, husked and silk removed - 14 oz (400g) grape tomatoes, halved - 1/2 red onion sliced - 1 red bell pepper, diced - 1/2 cucumber diced - 3 tbsp chopped coriander - 2 tbsp olive oil

Dressing: 4 tbsp olive oil - 2 tbsp lemon juice - pinch of cumin - salt - pepper

Grill the corn until they are slightly charred. When cool, remove the kernels from the corn.
Combine all the salad dressing ingredients and whisk well. Set aside.
In a large bowl, mix the shrimps with olive oil, sea salt and black pepper. Heat the grill on high and grill the shrimps.
Toss shrimps, corn kernels, shallot, bell pepper, tomatoes with the salad dressing. Mix in the chopped coriander. Serve.



Salade de maïs grillé aux crevettes
Ingrédients: 450 g crevettes crues decortiquées - 3 épis de maïs frais décotrtiqués - 400 g de tomates cerises coupées en 2 - 1/2 oignon rouge émincé - 1 poivron rouge coupé en dés - 1/2 concombre coupé en dés - 3 càs de coriandre hachée - 2 càs d'huile d'olive
Vinaigrette: 4 càs d'huile d'olive - 2 càs de jus de citron - une pincée de cumin - sel

Faites griller les maïs jusqu'à ce qu'ils soient légèrement dorés. Retirez les graines de maïs.
Mélangez tous les ingrédients de la vinaigrette. Réservez.
Dans un saladier, mélangez les crevettes avec de l'huile d'olive, du sel et du poivre. Faites les dorer à la poêle. Disposez les crevettes, le poivron coupé, les tomates, l'échalote dans un saladier et versez-y la vinaigrette. Ajoutez la coriandre hachée. Servez.

1 comment:

  1. Oh geez!! I'm making this this weekend! Great pics!

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