Bulgur salad with halloumi
Ingredients (serves 4): 1 cup dried fine bulgur (cracked wheat) - 14 oz (400g) cherry tomatoes, halved - 1/2 cup pitted olives, halved - 1/2 cup peas - 1 shallot sliced - a handful of chopped chives - salt - pepper - 1/3 cup olive oil - 1 lemon, juiced - halloumi cubed and grilled
Put the bulgur in a medium bowl, add boiling water to the surface of the grains and let it stand for about 15 minutes, just until tender. Drain and press out any remaining water and toss with salt. Set aside.
Cook the peas in water. Drain and add to the bulgur. Add the shallot, the chopped chives, the cherry tomatoes, and the olives. Season with pepper and salt if needed.
Whisk the olive oil and the lemon juice together and toss the salad with the dressing. Sprinkle the grilled halloumi cubes. Serve.
Salade bourghoul et halloumi
Ingrédients (4 personnes): 200 g de bourghoul fin - 400 g tomates cerises, coupées en 2 - 1/2 tasse olives dénoyautées coupées en 2 - 1/2 tasse petits pois - 1 échalote émincée - une poignée de ciboulette hachée - sel - poivre - 4 càs d'huile d'olive - 1 citron pressé - halloumi coupés en cubes et grillés
Laissez tremper le bourghoul dans un saladier avec de l'eau chaude environ 15 mn ou jusqu'à ce qu'il soit tendre. Égouttez et pressez pour enlever l'excès d'eau. Assaisonnez de sel et réservez.
Faites cuire les petits pois dans de l'eau. Égouttez et ajoutez-les au bourghoul. Ajoutez l'échalote, la ciboulette hachée, les tomates cerises et les olives. Assaisonnez de poivre et de sel si nécessaire.
Mélangez l'huile d'olive et le jus de citron, et versez sur la salade. Parsemez de cubes de halloumi grillés. Servez.
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