Wednesday, November 18, 2009

Bulgur with asparagus


Burgul based salad are absolutely delicious, healthy and quick to make. Unlike other grain, the bulgur cooks in a flash while you are chopping the other vegetables. This salad is so simple, yet so filling and tasty. Feel free to add your favorite vegetables.

Ingredients (serves 4): 1 cup fine bulgur (cracked wheat) - 1 bunch of asparagus, cut into 1/2-inch segments - 1 cup peas, freshly shelled or frozen - 1 garlic clove, crushed to a paste with 2 pinches of salt - 1 lemon, juiced - 1 shallot sliced - 1/3 cup extra-virgin olive oil - 3 tbsp chopped chives

Put the bulgur in a medium bowl, add boiling water to the surface of the grains and let it stand for about 15 minutes, just until tender. Drain and press out any remaining water and toss with a couple pinches of salt. Set aside.

Cook the asparagus and peas in water. Drain and add to the bulgur. Add the shallot and the chopped chives.

For the dressing, whisk the garlic, lemon juice, and olive oil together and season with more salt if needed. Toss the salad with the dressing and serve.



Bourghoul aux asperges
Ingrédients: 200 g de bourghoul fin - 500 g d'asperges vertes, coupés en tronçons de 2 cm - 1 tasse de petits pois, frais ou surgelés - 1 gousse d'ail écrasée avec un peu de sel - le jus d'un citron - 1 échalote émincée - 4 càs d'huile d'olive - 3 càs de ciboulette hachée

Laissez tremper le bourghoul dans de l'eau chaude à niveau environ 15 mn ou jusqu'à ce qu'il soit tendre. Égouttez-le en pressant bien pour en extraire le maximum d'eau. Assaisonnez de sel. Réservez.

Faites cuire les asperges et les petits pois dans de l'eau ou à la vapeur. Égouttez-les et ajoutez-les au bourghoul. Ajoutez l'échalote et la ciboulette hachée. Mélangez.

Pour la vinaigrette, mélangez l'ail, le jus de citron, et l'huile d'olive. Ajoutez du sel si nécessaire. Versez la sauce sur la salade et servez.

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