Tea bread from Trish Deseine


Ingredients: 4 cups sifted flour - 8 oz (225g) golden raisins - 8 oz (225g) currants - 1 ½ cup hot tea - 1 1/3 cup brown sugar - 2 teaspoons baking powder - 1 egg - 1 tsp mixed spices

Put the raisins and the currants in a bowl with the hot tea and leave to soak overnight.
The next day, preheat your oven to 350ºF (180ºC).
Meanwhile, mix together the beaten egg, the mixed spices, the baking powder, the sugar, the tea with the raisins and currants. Turn into a loaf tin and bake for about 1hr30.
Cool 5 mn on a wire rack.


Tea bread de Trish Deseine
Ingrédients: 450 g de farine tamisée - 225 g de raisins secs blonds - 225 g de raisins de Corinthe - 37,5 cl de thé chaud - 225 g de cassonade - 1 paquet de levure chimique - 1 œuf - 1 càc de mélange quatre-épices

La veille, faites tremper les raisins dans le thé chaud el laissez macérer toute une nuit.
Le lendemain, préchauffez votre four à 170ºC.
Pendant ce temps, mélangez l'œuf battu, le mélange quatre-épices, la levure, la cassonade, la farine, le thé et les raisins. Versez la préparation dans le moule. Laissez cuire 1h30.
Laissez tiédir 5 minutes puis démoulez sur une grille.

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