Friday, October 16, 2009

Eggplant tart with goat cheese and pine nuts


I know I had to roast those pine nuts, but I was running out of time and we had to eat. So don't forget to toast yours. This tart was excellent, I love the combination eggplant and goat cheese.

Ingredients: 1 puff pastry - 1 large eggplant - 1 log goat cheese - 2 tbsp pesto - a handful of pine nuts - salt - olive oil - 1 egg yolk

Cut the eggplants lengthwise. Brush them lightly with olive oil, and grill them. Season with salt. Line a baking tray with baking paper. Roll out the pastry. Press the dough into place and crimp the edges. Brush the pastry with the pesto sauce. Top the eggplant slices with the goat cheese slices overlapping each. Brush the pastry edges with the egg yolk and sprinkle some pine nuts. Bake at 350º F (180ºC) for 30 min.

Tarte aux aubergines, chèvre et pignons de pin
Ingrédients: 1 pâte feuilletée - 1 grosse aubergine - 1 bûche de chèvre - 2 càs de pesto - une poignée de pignons de pin - sel - huile d'olive - 1 jaune d'œuf

Coupez les aubergines dans le sens de la longueur. Badigeonnez les avec un pinceau d'un peu d'huile d'olive, et faites les griller dans une poêle grill ou sous le grill du four. Salez.
Disposez une feuille de cuisson dans un moule carré et étalez dessus la pâte feuilletée. Badigeonnez la de sauce pesto, puis superposez les tranches d'aubergines et les tranches de chèvre coupées dans le sens de la longeur. Badigeonnez les bords de jaune d'œuf et saupoudrez de pignons de pin, et faites cuire au four à 180ºC pour 30 mn.

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