Friday, October 16, 2009

Chicken and parma ham tart



Ingredients: one shortcrust pastry - 2 chicken breasts cut into slices - 6 slices of Parma ham - 2 eggs - 3/4 cup cream - 2 tbsp chopped parsley - salt - pepper - 1 tbsp olive oil - 2 oz grated Gruyere

Preheat your oven to 350ºF (180ºC). Butter a tart tin and roll out the pastry. Prick the bottom with a fork and bake it for about 8 mn. In a frying pan, heat 1 tbsp of olive oil and saute the chicken until brown. Sprinkle the chopped parsley. Degrease the ham and cut it into strips. In a bowl, beat the eggs with the cream. Season with salt and pepper. Arrange the chicken strips and the parma slices on the bottom of the pie. Top it all with the egg mixture. Sprinkle the grated cheese. Bake about 40 minutes.



Tarte au poulet et au jambon de parme
Ingrédients: 1 pâte brisée - 2 blancs de poulet coupés en lanières - 6 tranches de jambon de parme - 2 œufs - 20 cl de crème liquide - 2 càs de persil haché - sel - poivre - 1 càs d'huile d'olive - 60 g de Gruyère râpé

Préchauffez le four à 180ºC. Beurrez un moule à tarte et étalez la pâte brisée. Piquez le fond à l'aide d'une fourchette et mettez au four 8 mn. Dans une poêle, faites chauffer une càs d'huile d'olive et faites y revenir les lanières de poulet jusqu'à ce qu'ils soient dorés. Saupoudrez de persil haché. Dégraissez le jambon et coupez-le en lanières. Dans un saladier, battez les œufs et la crème. Salez, poivrez. Disposez les lanières de poulet et le jambon de parme sur le fond de la tarte. Nappez le tout avec la préparation aux œufs. Parsemez de gruyère. Enfournez environ 40 mn.

1 comment:

  1. Hi! Love your recipes. One of the steps in this has me foxed - how do I 'degrease' ham?

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