Friday, October 16, 2009

Parma ham and gorgonzola tart



Ingredients: one shortcrust pastry - 5 oz (150g) gorgonzola - 6 slices parma ham - 2 eggs - 3/4 cup cream - salt - pepper

Preheat your oven to 350ºF (180ºC). Butter a tart tin and roll out the pastry. Prick the bottom with a fork and bake it for about 8 mn. Degrease the ham and cut it into strips. In a bowl, beat the eggs with the cream. Season with salt and pepper. Arrange the parma slices and the gorgonzola on the bottom of the pie. Top it all with the egg mixture. Bake about 40 minutes.



Tarte au jambon de parme et au gorgonzola
Ingrédients: 1 pâte brisée - 150 g de gorgonzola - 6 tranches de jambon de parme - 2 œufs - 20 cl de crème liquide - sel - poivre

Préchauffez le four à 180ºC. Beurrez un moule à tarte et étalez la pâte brisée. Piquez le fond à l'aide d'une fourchette et mettez au four 8 mn. Ôtez la croûte du gorgonzola et coupez-le en morceaux. Dégraissez le jambon et coupez-le en lanières. Dans un saladier, battez les œufs et la crème. Salez, poivrez. Disposez les lanières de jambon de parme et le gorgonzola sur le fond de la tarte. Nappez le tout avec la préparation aux œufs. Enfournez environ 40 mn.

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