Monday, October 12, 2009

Steak with mushroom sauce



Ingredients (serves 4): 4 steaks - 1 tbsp butter - 3 garlic cloves - 7 oz (200g) mushrooms sliced - 4 sprigs thyme - ½ cup water - ½ cube beef stock - 1 cup cream - Tabasco - salt - pepper

Brown the steaks. Season them with salt and pepper. Set aside.
In a frying pan, melt the butter and saute the garlic, mushrooms and sprigs of thyme for about 5 mn or until mushrooms are tender. Add the beef stock and some drops of Tabasco and cook until evaporated. Add the cream. Reduce heat to low and simmer for one minute or until the sauce thickens.

Steaks à la sauce champignons
Ingrédients (4 personnes): 4 steaks - 1 càs de beurre - 3 gousses d'ail - 200 g champignons de paris émincés - 4 brins de thym - 100 ml d'eau - ½ cube de bouillon de bœuf - 20 cl crème fraîche - tabasco - sel - poivre

Faites cuire les steaks selon votre goût. Salez, poivrez. Réserver.
Dans une poêle, faites fondre le beurre, et faites-y revenir l'ail, les champignons et les brins de thym pour 5 mn ou jusqu'à ce que les champignons soient tendres. Ajoutez le bouillon et quelques gouttes de tabasco et laissez cuire jusqu'à evaporation. Ajoutez la crème fraîche. Baissez le feu et laissez mijoter pour 1 mn ou jusqu'à epaississement de la sauce.

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