Spaghetti alla carbonara
A great classic Italian recipe with very few ingredients; eggs, pancetta, cheese and pasta. Simple yet so tasty. It's possibly the easiest dish to make, but every bite of it is creamy, cheesy and soo savory!!
Ingredients (serves 4): 1 lb (450g) spaghettoni - 4 eggs - 2 tbsp olive oil - ½ cup cream - ½ tsp black pepper - 1 lb (450g) pancetta diced - 2 oz (60g) grated parmesan - salt
Saute the pancetta in a skillet until crispy. Set aside.
In a bowl, whisk the eggs and the cream. Add the parmesan. Season with salt and pepper.
Cook the pasta in salted boiling water. Drain.
Put the pasta in the pot and add the pancettas then the cream-parmesan mixture.
Serve hot.
Ingrédients (4 personnes): 450 g de spaghettoni - 4 œufs - 2 càs d'huile d'olive - 120 ml de crème fraîche - 1/2 càc de poivre noir - 450 g de pancetta coupé en cubes - 60 g de parmesan râpé - sel
Faites sauter la pancetta dans une poêle jusqu'à ce qu'elle soit croustillante. Réservez. Dans un bol, battez les œufs et la crème. Incorporez le parmesan. Salez, poivrez.
Faites cuire les pâtes dans une eau bouillante salée. Égouttez.
Remettez les dans la marmite et ajoutez les pancettas puis le mélange crème-parmesan. Servir chaud.
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