Thursday, October 15, 2009

Pasta with tapenade



Ingredients (serves 4): 1 lb (500g) fusilli pasta - ½ lb (250g) cherry tomatoes, halved - 1.7 oz (50g) rocket or arugula salad - 1/4 cup slices Parmesan
For the tapenade: 2½ oz (75g) dried tomatoes marinated in oil, drained - 2 oz (60g) pitted black olives - 2 tablespoons olive oil - 1 tbsp red wine vinegar

Cook pasta in boiling salted water. Drain and rinse under cold water. Prepare the tapenade by mixing in a food processor all its ingredients until smooth.
In a bowl, mix the pasta with the tapenade and add the remaining ingredients.

Pâtes à la tapenade
Ingrédients (4 personnes): 500 g de fusilli - 250 g de tomates cerises coupées en 2 - 50 g de roquette - 25 g de copeaux de parmesan
Pour la tapenade: 75 g de tomates séchées marinées dans l'huile, égouttées - 60 g olives noires dénoyautées - 2 càs d'huile d'olive - 1 càs de vinaigre de vin rouge

Faites cuire les pâtes à l'eau bouillante salée. Égouttez et rincez-les sous l'eau froide. Préparez la tapenade en mixant dans un robot tous les ingrédients jusqu'à obtenir une pâte lisse.
Dans un saladier, mélangez les pâtes avec la tapenade et les ingrédients restants.

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