Friday, October 16, 2009

Goat cheese and walnut salad


This is a great starter, elegant and not so filling. The hot goat cheese and the nutty salad dressing makes it a perfect light meal.

Ingredients (serves 4): 4 slices of baguette - 2 tbsp of olive oil - 1.7 oz (50g) coarsely chopped walnuts - a handful of chopped parsley - 1 garlic clove crushed - slices of goat cheese - 2.8 oz (80g) arugula (baby salad leaves) - 6 sun dried tomatoes sliced - ½ lemon pressed - 2 tbsp walnut oil

Toast the bread until golden.
Meanwhile, mix the walnuts, the parsley, the garlic, the lemon juice and the walnut oil in a bowl. Preheat the oven. Place the goat's cheese on a baking tray. Lightly brown them.
Arrange the arugula salad onto serving plates. Top with the sun dried tomatoes, the goat cheese and drizzle the vinaigrette. Serve with the toasted bread.

Salade de chèvre chaud aux noix
Ingrédients (4 personnes): 4 tranches de baguette - 50 g de noix grillées et hachées grossièrement - une poignée de persil plat frais haché grossièrement - 1 gousse d'ail hachée finement - 1 petite bûche de chèvre coupée en tranches - 80 g de mesclun - 6 tomates séchées coupées en lamelles - 1/2 citron pressé - 2 càs d'huile de noix

Faites griller le pain.
Pendant ce temps, mélangez les noix, le persil, l'ail, l'huile de noix et le jus de citron dans un bol.
Préchauffez le gril du four. Posez les tranches de chèvre sur une plaque de cuisson. Faites-les dorer légèrement.
Répartissez le meslun sur les assiettes. Ajoutez les tomates séchées, le fromage et la sauce aux noix. Servez avec le pain grillé.

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