Monday, October 26, 2009

Bulgur Salad


This healthy salad was a simple mix of burghul, cherry tomatoes, cucumber and fresh herbs. That was already a delicious mix of things, but all of that was topped with a light lemon dressing. It’s such a simple mix but so good all together.

Ingredients (serves 4 to 6): 1 cup bulgur (cracked wheat) - 1 cup hot water - zest of one lemon - 3 tbsp lemon juice - 1 garlic clove crushed - 1 cup chopped parsley - ½ cup chopped mint - ½ cup sliced green onions - 3 cups chopped cherry tomatoes halved - 1 1/4 cup chopped cucumber - salt and pepper - 3 tbsp olive oil

Let bulgur soak in the hot boiling water for about 50 mn. When bulgur had absorbed all the water, stir in the olive oil, zest and lemon juice, and the garlic. Let it marinate while you chop the vegetables. Combine all the chopped vegetables in the bulgur. Season with salt and pepper.

Salade de Boulghour
Ingrédients (4 à 6 personnes): 1 tasse de boulghour - 1 tasse d'eau chaude - zeste d'un citron - 3 càs de jus de citron - 1 gousse d'ail écrasée - 1 tasse de persil ciselé - ½ tasse menthe ciselée - ½ tasse oignons verts émincés - 250 g de tomates cerises coupées en 2 - 1 grand concombre coupé - sel - poivre - 3 càs d'huile d'olive

Faites tremper le boulghour dans de l'eau bouillante environ 50 mn. Une fois que le boulghour ait absorbé toute l'eau, ajoutez l'huile d'olive, le zeste et le jus de citron, et l'ail. Laissez mariner pendant que vous coupez les légumes. Mélangez tous les légumes avec le boulghour. Assaisonnez de sel et de poivre.

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