Baked eggs with prosciutto and feta
Eggs!! They're cheap, always available and there are endless ways to prepare them. I came across this recipe in one of my cookbooks, Marabout, Spécial Étudiants, and I said I will give it a try. It turned out delicious!
Ingredients (serves 4): 6 slices of prosciutto - 1/4 cup finely chopped dried tomatoes - 1/4 cup crumbled feta cheese - 2 tablespoons chopped basil - 8 eggs
Preheat oven to 400ºF (200ºC). Grease four ovenproof ramekins. Combine prosciutto, tomatoes, feta cheese and basil in a bowl. Sprinkle half the prosciutto mixture into prepared ramekins. Break 2 eggs into each ramekin. Top with remaining prosciutto mixture. Bake for 12 minutes or until eggs are just set.
Oeufs prosciutto et feta
Ingrédients (4 peronnes): 6 tranches de prosciutto - 35 g de tomates séchées hachées - 50 g de feta émietté - 2 càs de basilic haché - 8 œufs
Préchauffez le four à 200ºC. Huilez 4 ramequins. Dans un saladier, mélangez le prosciutto, les tomates séchées, le feta, et le basilic. Répartissez la moitié de cette préparation dans les ramequins. Cassez 2 œufs dans chaque ramequin puis recouvrez les œufs avec le reste de la préparation. Faites cuire environ 12 minutes au four.
Source: Inspired from the book Le Grand Livre Marabout de la Cuisine Facile
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