Friday, October 23, 2009

Banana chocolate chip muffins


Those muffins are made of awesome!! Banana and chocolate chips... the best combination for me. Muffins are such a versatile snack, you can eat them any time of the day. When I have 2 or 3 over ripe bananas screaming for help, I bake them and rescue them and what do I get as a result: yummy muffins for coffee or tea time!

Ingredients: 12 muffins
1 3/4 cup flour - 1/3 cup light brown sugar - 2 teaspoons baking powder - a pinch of salt - 1 egg lightly beaten - ½ cup milk - 1/4 cup vegetable oil - 2 bananas - 1/3 cup chocolate chips

Preheat the oven at 400ºF (200ºC) and grease your muffin tins.
In a bowl, whisk together the flour, sugar, baking powder and salt.
In another bowl, mash bananas with a fork, stir in the egg, the oil, and the milk. Mix just until combined. Pour the egg mixture into the flour mixture.
Fold in the chocolate chips. Do not over mix the batter. Fill the muffin cups about 3/4 full and bake for about 20 mn. A toothpick inserted in the center of the muffin must come out clean.
Let cool before serving

Muffins bananes et pépites de chocolat
Ingrédients: (12 muffins)
200 g de farine - 60 g de sucre roux - 2 càc de levure chimique - une pincée de sel - 1 oeuf légèrement battu - 125 ml de lait - 60 ml d'huile végétale - 2 bananes moyennes - ½ tasse de pépites de chocolat

Préchauffer le four à 200ºC et beurrer les moules à muffins.
Dans un grand bol, mélanger la farine, le sucre, la levure et le sel.
Dans un autre bol, réduire les bananes en purée a l'aide d'une fourchette. Y ajouter l'oeuf, l'huile et le lait et battre le mélange jusqu'a ce qu'il soit homogène. Verser la préparation œuf dans la préparation farine. Mélanger délicatement.
Incorporer délicatement les pépites de chocolat en prenant soin de ne pas trop travailler la pâte.
Remplissez les moules à muffins aux 3/4. Enfourner 20 minutes environ. Un cure-dent inséré doit sortir propre.

No comments:

Post a Comment