Wednesday, October 7, 2009

White beans with tomato sauce



Ingredients (serves 4): 1 3/4 lb (800g) white kidney bean dried (or canned) - 1 finely diced onion - 2 garlic cloves crushed - 14 oz (400g) canned tomato puree - 1 tbsp chopped parsley - salt - pepper

If you are using dried beans, let them soak overnight in water. The next day, rinse and drain them. Cook the beans in boiling water until tender. In a frying pan, heat some olive oil, and fry the onions and garlic. Add the tomato puree and the cooked beans (you can use the canned beans also). Season with salt and pepper. Garnish with chopped parsley.



Haricots à la tomate
Ingrédients (4 personnes): 800 g d'haricots blancs secs ou en conserve - 1 oignon finement haché - 2 gousses d'ail écrasée - 400 g de purée de tomate en conserve - 1 càs de persil ciselé - sel - poivre

Si vous utilisez des haricots secs, faites-les tremper une nuit dans de l'eau. Le lendemain, rincez et égouttez. Faites les cuire dans de l'eau bouillante. Dans une poêle, faites revenir l'oignon et l'ail dans de l'huile d'olive. Ajoutez la purée de tomates et les haricots cuits (ou en conserve). Salez, poivrez. Parsemez de persil ciselé.

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