Chocolate fudge cake



Cake Ingredients:
1 ½ cup flour - 7/8 cup brown sugar - 3/4 cup butter - 4 eggs - ½ tsp baking soda - 1 tbsp cocoa powder

Coating Ingredients:
5/8 cup brown sugar - 6 oz (175g) condensed milk (1 can) - 4 ½ oz (125g) dark chocolate - 3 ½ tbsp butter - ½ teaspoon vanilla extract

Preheat your oven at 350ºF (180ºC). Sieve the flour, cocoa and baking soda into a bowl. Add all the remaining cake ingredients. Beat with an electric whisk one minute until smooth. Spoon the mixture into 2 greased and buttered tins of 18 cm, and bake for about 35 mn. Remove from oven, leave to cool before turning out onto a cooling rack.
Meanwhile, prepare the coating: Heat the condensed milk and the sugar in a saucepan over low heat until the sugar melts, then simmer 5 to 6 min without stirring.
Remove from heat, stir chocolate and butter and vanilla extract. Mix. Cover and leave to cool and thicken 1 hour. Beat the frosting with a whip and spread it with a spatula on one side of a cake. Place the second cake on the icing and cover the entire surface of cake frosting.



Gâteau au chocolat
Ingrédients pour le gâteau:
175 g de farine - 175 g de cassonade - 175 g de beurre - 4 œufs - 1/2 càc de levure chimique - 1 càs de cacao en poudre

Ingrédients pour le glaçage:
125 g de cassonade - 175 g de lait concentré (1 boîte) - 125 g de chocolat noir - 50 g de beurre - 1/2 càc d'extrait de vanille

Préchauffez le four à 180ºC. Tamisez la farine, le cacao en poudre et la levure chimique dans le bol d'un robot. Ajoutez tous les autres ingrédients du gâteau et battez une minute afin d'obtenir un mélange bien lisse. Versez la pâte dans 2 moules beurrés et farinés de 18 cm et laissez cuire 35 mn. Sortez et laissez reposer sur une grille avant de les démouler et de les laisser refroidir complètement.
Pendant ce temps, préparez le glaçage: Faites chauffer le lait concentré et le sucre dans une casserole à feu doux jusqu'à ce que le sucre fonde, puis laissez mijoter 5 à 6 mn sans remuer.
Hors du feu, incorporez le chocolat puis le beurre et l'extrait de vanille. Mélangez. Couvrez et laissez refroidir et épaissir 1 heure. Battez le glaçage à l'aide d'un fouet et étalez-le avec une spatule sur un coté d'un des gâteaux. Posez le deuxième sur le glaçage et couvrez toute la surface du gâteau de glaçage.

Source: Adapted from the book I love cake from Trish Deseine

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