Ricotta stuffed chicken breasts


Recently after flipping through a beautiful Donna Hay book; Simple Essentials Chicken, I got inspired by this recipe. The fresh herbs and the ricotta cheese transformed the chicken breasts into a delight!!

Ingredients (serves 4): 4 chicken breasts - 1/3 lb (180g) ricotta - 1 tbsp chopped basil - 1 tbsp chopped parsley - salt - pepper - 3/4 lb (400g) of canned crushed tomato - 2 garlic cloves crushed - ½ cup chicken stock

Preheat the oven at 350ºF (180ºC). Cut a pocket in each chicken breast. In a skillet, saute the chicken breasts a few minutes on each side. Mix the ricotta with the basil and the pasrley. Season with salt and pepper. Stuff the chicken breasts with this mixture. Place the chiken in a baking dish. Add the crushed tomatoes, the garlic and the stock. Bake for about 25 mn.



Blancs de poulet farcis à la ricotta
Ingrédients (4 personnes): 4 filets de poulet - 180 g de ricotta - 1 càs de basilic ciselé - 1 càs de persil ciselé - sel - poivre - 400 g de tomates concassées en boîte - 2 gousses d'ail écrasées - 125 ml de bouillon de poulet

Préchauffez le four à 180ºC. Incisez les filets de poulet sur le côté pour former une poche. Dans une poêle, faites saisir les filets de poulet quelques minutes de chaque côté. Mélangez la ricotta, le basilic, et le persil. Salez, poivrez. Insérez ce mélange à la cuillère dans les poches de poulet. Placez les poulets dans un plat allant au four. Ajoutez les tomates concassées, l'ail et le bouillon. Faites cuire au four 25 mn.

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