Wednesday, September 30, 2009

Wedge potatoes with garlic and parsley



Ingredients: 8 potatoes - 4 tbsp of olive oil - 1 garlic clove crushed - 2 tbsp chopped parsley - salt and pepper

Peel and wash the potatoes. Parboil them in a boiling salted water. Remove them half cooked. Drain them and cut them in wedges. In a bowl, mix the olive oil, the garlic, the parsley, the salt and pepper. Brush the potato wedges with this mixture, transfer them to the oven and bake at 410ºF (210ºC) until they're golden brown and crispy.

Wedge potatoes à l'ail et au persil
Ingrédients: 8 pommes de terre - 4 càs d'huile d'olive - 1 gousse d'ail écrasée - 2 càs de persil haché - sel et poivre

Épluchez puis lavez les pommes de terre. Faites les cuire dans une eau bouillante salée. Retirez-les à moitié cuites. Égouttez-les et coupez-les en quarts. Dans un bol, mélangez l'huile d'olive, l'ail, le persil, le sel et le poivre. Badigeonnez les pommes de terre de ce mélange à l'aide d'un pinceau et enfournez à 210ºC jusqu'à ce qu'elles soient dorées et croustillantes.

1 comment: