Wednesday, September 9, 2009

Eggplant tart with sun-dried tomatoes and goat cheese


I happen to love eggplants, my husband does to, but I was not quite sure if my guests actually love eggplant. There are some people that tell you "well I don't like eggplant". It's a taste after all. But when I made this tart everybody loved it, the combination of the eggplants layers and the hot goat cheese made it a successful tart.

Ingredients: 2 eggplants - salt - pepper - olive oil - 4 oz goat cheese - 2 puff pastries - pesto - a handful of pine nuts - egg yolk

Wash the eggplants and cut them lengthwise. Brush them with some olive oil and sprinkle some salt and pepper. Grill until brown and tender. Cut the goat cheese lengthwise.
Roll out the puff pastry to the width of a baking pan. Brush the pastry with the pesto sauce. Layer the eggplant and the goat cheese slices. Sprinkle with roasted pine nuts.
Cut the second puff pastry as shown in picture. Brush it with egg yolk.
Bake the tart for about 30 mn at 400ºF (200ºC) or until golden.



Tarte aux aubergines, tomates séchées et chèvre
Ingrédients: 2 aubergines - sel - poivre - huile d'olive - une bûche de chèvre - 2 pâtes feuilletées - du pesto - une poignée de pignons de pin - un jaune d'oeuf

Laver les aubergines et couper les en tranches fines, saler les, poivrer et badigeonner d'un filet d'huile d'olive. Faire griller quelques minutes sous le grill.
Découper la bûche de chèvre en longeur.
Etaler la pâte feuilletée dans un moule.
Tartiner le centre de la pâte d'une couche de pesto. Disposer les tranches d'aubergines et les tranches de chèvre.
Saupoudrer de pignons de pins préalablement dorés a la poêle. Couper la deuxieme pate feuilletée comme montrée sur l'image, badigeonner les avec le jaune d'oeuf.
Faire cuire au four, à 200ºC une trentaine de minutes ou jusqu'a ce que la pâte soit dorée.

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