Saturday, December 5, 2009

Lentil with chard and lemon - adas bi hamod

Lentils are the easiest to prepare and they require the least amount of cooking time. Who doesn't love a hearty bowl of lentils. It's very nutritious, delicious and perfect for cold days. It's one of the most popular soups in Lebanon, a great way to warm you up!

Ingredients (serves 3 to 4): 
1 cup brown lentils 
2 cups Swiss chard leaves chopped 
8 cups chicken stock 
1 cup pasta (farfalle/bow tie) or 2 potatoes peeled and chopped 
1 diced onion 
2 crushed garlic 
1/4 cup lemon juice 
1 tbsp tomato paste 
½ cup coriander chopped 
2 tbsp vegetable oil 
salt

Rinse the lentils.
In a large pot, cook the lentils in the chicken stock on medium-low heat until tender.
Add the Swiss chard leaves and the pasta (or the potatoes) and continue cooking until both vegetables are tender.
Heat the vegetable oil in a frying pan and fry the onion, garlic and coriander. Add the mixture to pot of lentils. Add the tomato paste then add the lemon juice. Season to taste and serve hot.


Lentilles aux blettes et jus de citron - adas bi hamoud
Ingrédients (3 a 4 personnes): 
1 verre de lentilles brunes 
2 verres de feuilles de blettes coupées en fines lamelles 
8 tasses de bouillon de volaille 
1 tasse de pâtes (farfalles) ou 2 pommes de terres coupé en gros cubes 
1 oignon émincé 
2 gousses d'ail écrasées 
1/4 verre de jus de citron 
1 càs de concentré de tomate 
1 bouquet de coriandre ciselée 
2 càs d'huile végétale 
sel

Lavez les lentilles.
Dans une casserole, laissez cuire les lentilles dans le bouillon de volaille a feu moyennement doux jusqu'a ce qu'elles soient tendres.
Ajouter les blettes et les pates (ou les pommes de terres) et continuer la cuisson jusqu'a ce que les deux légumes soient tendres.
Faites chauffer l'huile dans la poêle, et faites y revenir l'oignon, l'ail, et la coriandre.
Versez le contenu de la poêle sur les lentilles. Ajouter le concentré de tomate puis le jus de citron. Rectifier l'assaisonnement en sel et servez chaud.



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