"Sfihas" or Lebanese meat pies
Sfihas are meat pies, served as appetizers in the Lebanese mezzes. They're baked miniature flatbread, topped with minced lamb or beef and chopped onions. Mmm very tasty!!
Ingredients (around 15 pieces):
For the dough: 2 1/4 cup flour - 1 tsp instant yeast - 1 pinch of salt - ½ cup water
Mix all the ingredients of the dough and knead it until it's soft. Cover with a towel and put it in warm place to be leaved for around 1 hour, then divide it into small balls.
For the filling: 9 oz (250g) minced beef - 2 tbsp of yogurt - 1½ tbsp pomegranate molasses (or lemon juice) - 1 onion - 2 garlic cloves - 1 oz pine nuts - salt - pepper
Finely chop the onion. In a skillet, heat some olive oil and saute them until transparent, add the crushed garlic and set aside.
Brown the pine nuts.
Mix the meat with yogurt, molasses, onion, garlic, salt, pepper and pine nuts.
Spread the roll dough on a floured surface, cut it into rounds or squares of 5 mm thickness. Garnish the center with one to two tablespoons filling, brush the sides of the dough with water and pinch the flour sides firmly shaping it into an open-face sfiha.
Preheat oven to 400ºF (200ºC). Arrange the pies on a baking sheet covered with a sheet of parchment paper and bake 10 to 15 mn.
"Sfihas" ou galettes libanaises farcies
Ingrédients (pour une quinzaine):
Pour la pâte: 250 g de farine - 1 càc de levure de boulanger - 1 pincée de sel - 13 cl d’eau
Mélangez tous les ingrédients de la pâte et pétrissez-la jusqu’à ce qu’elle ait une certaine souplesse. Laissez la reposer 1 heure sous un torchon humide, puis divisez-la en plusieurs petites boules.
Pour la farce: 250 g de viande hachée - 2 càs de yaourt - 1½ càs de mélasse de grenade (ou jus de citron) - 1 oignon - 2 gousses d’ail - 30 g de pignons de pin - sel et poivre.
Émincez finement l'oignon. Dans une poêle, faites-les revenir dans un peu d'huile d'olive jusqu'à ce qu'ils soient transparents, ajoutez l'ail écrasé et réservez.
Dorez les pignons à la poêle.
Mélangez la viande avec le le yaourt, la mélasse, l'oignon et l'ail, le sel, le poivre et les pignons.
Etalez au rouleau la pâte sur une surface farinée, la découpez en une forme ronde ou carré avec une épaisseur de 5 mm à peu près. Garnir le centre d'une à deux cuillères de farce, tassez un peu puis pincez un peu les bords pour les relever d 2 mm environ.
Préchauffez le four à 200°C. Disposez les galettes sur une feuille de papier sulfurisé sur la plaque du four, et faites cuire 10 à 15 mn.
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