Salad with chicken and grilled peppers
Ingredients (serves 4): 1 lettuce - 3 long peppers - 2 chicken breasts - 1 red onion - 1 tomato - 1 cucumber - 4 mushrooms - 1 oz (30g) pine nuts - 1½ oz (50g) gorgonzola - 10 pitted olives - 1 garlic clove crushed - some chopped basil - 3 tbsp olive oil - 3 tbsp balsamic vinegar
Preheat the grill and grill the peppers, skin side up until lightly browned. Check constantly. Place the grilled pepper in a paper bag for about 15 mn. Peel them under running cold water. Slice them and pat them dry.
Cut the chicken breasts into strips. Heat some olive oil in a frying pan and saute the chicken until brown. Add the garlic and the basil. Set aside. Brown the pine nuts in the pan. Chop the lettuce, the cucumber, the tomato, the red onion, the mushrooms and the olives. Crumble the gorgonzola. Combine the ingredients in a large salad bowl. Season with salt and pepper. Drizzle with olive oil and balsamic vinegar.
Salade aux blancs de poulet et aux poivrons grillés
Ingrédients (4 personnes): 1 laitue - 3 poivrons longs - 2 blancs de poulet - 1 oignon rouge - 1 tomate - 1 concombre - 4 champignons de Paris - 30 g de pignons - 50 g de gorgonzola - 10 olives dénoyautées - 1 gousse d'ail écrasée - un peu de basilic ciselé - 3 cas d'huile d'olive - 3 cas de vinaigre balsamique
Préchauffer le four à grill. Faire griller les poivrons au four, peau vers le haut, jusqu'à ce qu'ils deviennent légèrement brûlés. Vérifier fréquemment.
Retirer immédiatement du four et placer les poivrons, pendant 15 minutes, dans un sac de papier.
Retirer les poivrons du sac et les peler sous l'eau froide. Couper en lanières. Assécher.
Couper le poulet en lanières, faites-le revenir dans un peu d'huile d'olive, ajouter de l'ail et du basilic. Réserver. Faites griller les pignons de pin a la poêle. Émincer la laitue, le concombre, les tomates, l'oignon rouge, les champignons de Paris et les olives. Émietter le gorgonzola. Rassemblez le tout dans une assiette, assaisonnez de sel, d'huile d'olive et de vinaigre balsamique.
Comments
Post a Comment