Saturday, September 12, 2009

Aleppo Mortadella



Ingredients (serves 4): 1 lb (500g) ground beef - 4 garlic cloves - 1 egg - salt - 1 tsp 4-spices - 1 tsp cinnamon - 1/4 cup raw unsalted pistachios - ½ cup red vinegar

In a food processor, blend the ground beef with the garlic, salt, 4 spices, cinnamon, and egg. Blend everything together until very smooth.
Roll the mixture in a cylindrical form. Stuff it with pistachios, and toss it in some flour. In a skillet over medium-high heat, add oil. Saute the meat roll on both sides until golden brown.
In a pot, add 1 litre of water, bring it to a boil then add the vinegar. Drop the meat roll in the pot and simmer for around 1 hour. Remove it and let it cool in a plate. Serve the meat in slices with peas and carrots cooked in tomato sauce.

Mortadelle d'alep
Ingrédients (4 personnes): 500 g de viande hachée - 4 gousses d'ail - 1 oeuf - sel - 1 càc de poivre 4 épices - 1 càc de cannelle - 50 g de pistaches nature non salées - ½ verre de vinaigre rouge

Dans un robot électrique, mixer la viande hâchée avec 4 gousses d'ail dégermées, le sel, le poivre, la cannelle, et l'œuf. Mixer jusqu'a obtenir une consistence de purée.
Façonner la viande en un saucisson, inserrer les pistaches, et roulez-le dans un peu de farine sur votre plan de travail. Dans une poêle, faites le revenir dans un peu d'huile sur tous les côtés.
Dans une casserole, mettre 1 litre d'eau, porter à ébullition et ajouter le vinaigre, plonger le "saucisson" dans ce bouillon et laisser cuire à frémissement pendant 1 heure, le sortir et le laisser refroidir dans une assiette. Servir la mortadelle en tranches avec des petits pois et de carottes cuits dans une sauce tomate.

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