Pizza dough - Jamie Oliver
Ingredients (6 to 8 pizzas):
7 cups flour
1 level tbsp fine sea salt
2 (1/4-oz) packets active dried yeast
1 tbsp raw sugar
4 tbsp extra-virgin olive oil
2½ cups lukewarm water
Sieve the flour and salt on to a clean work surface and make a well in the middle. In a jug, mix the yeast, sugar and olive oil into the water and leave for a few minutes, then pour into the well. Using a fork, bring the flour in gradually from the sides and swirl it into the liquid. Keep mixing, drawing larger amounts of flour in, and when it all starts to come together, work the rest of the flour in with your clean, flour-dusted hands. Knead until you have a smooth, springy dough.
Place the ball of dough in a large flour-dusted bowl and flour the top of it. Cover the bowl with a damp cloth and place in a warm room for about an hour until the dough has doubled in size.
Now remove the dough to a flour-dusted surface and knead it around a bit to push the air out with your hands. Divide the dough up into as many little balls as you want to make pizzas – this amount of dough is enough to make about six to eight medium pizzas. Top it with your favorite flavors and bake it at 350ºF (180ºC) for 20 mn.
Pâte à pizza - Jamie Oliver
Ingrédients (6 à 8 pizzas):
1 kilo de farine
2 sachets (7g) de levure boulangère
1 càs de sel
1 càs de sucre
4 càs d'huile d'olive
650 ml d'eau tiède
Tamisez la farine et le sel sur un plan de travail propre et faites un puits au centre.
Dans un bol, mélangez la levure, le sucre et l'huile d'olive dans l'eau et laissez reposer pendant quelques minutes, puis versez dans le puits.
Lentement mais fermement, ramenez la farine au centre du puits à l'aide d'une fourchette jusqu'à obtention d'une pâte ferme. Fariner les mains et pêtrir la pâte.
Malaxez, pêtrissez, roulez la pâte pendant 4-5 minutes jusqu'à l'obtention d'une pâte moelleuse et élastique.
Formez une boule, saupoudrez-la de farine et déposez-la dans un saladier. Couvrez-la d'un linge humide et placez-la dans un endroit chaud pendant environ 1 heure jusqu'à ce que la pâte ait doublé de volume.
Retirez la pâte et pétrissez-la de nouveau sur une surface saupoudrée de farine. Divisez la pâte en 8 portions. Garnissez-la à votre choix. Enfournez à 180ºC pendant 20 mn.
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