Wednesday, September 16, 2009

Spaghetti Bolognese



Ingredients (serves 4): 1 lb (500g) spaghetti - 1/4 cup extra-virgin olive oil - 1 medium onion, coarsely chopped - 2 garlic cloves, peeled and coarsely chopped - 1 celery stalk, coarsely chopped - 1 carrot, coarsely chopped - 1 lb (500g) ground chuck beef - 1 (28-z) (800g) can crushed tomatoes - 1/4 cup parsley - some basil - Salt and freshly ground black pepper - 1/4 cup grated Pecorino

In a pot, heat the olive oil then add the onion and garlic and saute over medium heat until the onions become very soft, about 8 minutes. Add the celery and carrot and saute for 5 minutes. Raise heat to high and add the ground beef. Saute, stirring frequently and breaking up any large lumps and cook until meat is no longer pink, about 8 minutes. Add the tomatoes, parsley and basil and cook over medium low heat until the sauce thickens, about 1/2 hour. Season with salt and pepper.
Cook the spaghetti in salted boiling water. Transfer to a plate and add the bolognese sauce on top, garnish with the grated pecorino.

Spaghetti Bolognaise
Ingrédients (4 personnes): 500 g de spaghetti - 1/4 verre d'huile d'olive - 1 oignon moyen émincé - 2 gousses d'ail émincées - 1 branche de celeri coupée en dés - 1 carotte coupée en dés - 500 g de bœuf haché - 800 g de tomates (fraîches ou en boîte) - 1/4 verre persil haché - un peu de basilic haché - sel - poivre - 1/4 verre pecorino râpé

Dans une casserole, faites chauffer l'huile d'olive, faites revenir l'oingon et l'ail a feu modéré jusqu'a ce que l'oignon soit tendre, environ 8 minutes. Ajoutez le celeri et la carotte, et faites-les revenir pour 5 minutes. Augmentez le feu et ajoutez la viande haché. Faites brunir et remuez de façon à ce que la viande ne fasse pas de gros paquets, environ 8 minutes. Ajoutez les tomates, le persil et le basilic et laissez mijoter a feu moyennement doux jusqu'a epaississement de la sauce, environ une demie heure. Assaisonnez de sel et de poivre.
Faites cuire les spaghetti, puis mettez-les dans un plat. Rajoutez la sauce bolognaise. Saupoudrez de pecorino râpé.

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