Wednesday, September 16, 2009

Moist chocolate cake



Ingredients: 9 oz (250g) dark chocolate, 70% cocoa - 3/4 cup sugar - ½ cup butter - 6 eggs - ½ cup flour

In a stainless steel bowl, suspended over a saucepan of simmering water, melt the butter and chocolate.
Separate the egg yolk from the white. Whisk the egg yolks with the sugar until thick and creamy. Fold the melted mixture of chocolate and butter in the mixture of egg yolks and sugar. Incorporate gradually the flour and mix. In a bowl, whip the egg whites until frothy then gently fold the beaten whites into the chocolate mixture just until incorporated. Do not overmix or the batter will deflate. Pour the preparation into a baking tray and bake 30 mn at 300ºF (150ºC).

Gateau moelleux au chocolat
Ingrédients: 250 g de chocolat 70% cacao - 180 g de sucre poudre - 125 g de beurre - 6 œufs - 50 g de farine

Faites fondre le chocolat et le beurre au bain-marie.
Séparez les blancs des jaunes d'œufs. Fouettez les jaunes avec le sucre jusqu'a obtenir un mélange mousseux. Ajoutez le mélange fondu du chocolat et du beurre au mélange des œufs et du sucre. Incorporez petit a petit la farine et mélangez. Montez les blancs en neige et versez-les sur le mélange chocolat sans les casser. Versez la préparation dans un moule et enfournez 30 mn a 150ºC.

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