Tuesday, September 15, 2009

Feta, zaatar and onion pies



Ingredients (for around 15 pies):
Zaatar is a mixture of ground thyme, ground sumac and grilled sesame seeds.
For the dough: 2 1/4 cup flour - 1 tsp instant yeast - 1 pinch of salt - ½ cup water

Mix all the ingredients of the dough and knead it until it's soft. Cover with a towel and put it in warm place to be leaved for around 1 hour, then divide it into small balls.

For the filling: 7 oz (200g) feta cheese - 1 tbsp zaatar - 1 onion - salt and pepper

Finely chop the onion. In a frying pan, saute the onions with some olive oil until transparent. Set aside. Combine the feta with the onions, salt, pepper and zaatar.
Spread the roll dough on a floured surface, cut it into rounds or squares of 5 mm thickness. Garnish the center with one to two tablespoons stuffing, brush the sides of the dough with water and pinch the flour sides firmly shaping it into an open-face sfiha.
Preheat oven to 400ºF (200ºC). Arrange the pies on a baking sheet covered with a sheet of parchment paper and bake 10 to 15 mn.

Galettes feta, zaatar et oignons
Ingrédients (pour une quinzaine de galettes):
Le zaatar est un mélange de thym moulu, de sumac moulu et de graines de sésame grillées.
Pour la pâte: 250 g de farine - 1 càc de levure de boulanger - 1 pincée de sel - 13 cl d’eau

Mélangez tous les ingrédients de la pâte et pétrissez-la jusqu’à ce qu’elle ait une certaine souplesse. Laissez la reposer 1 heure sous un torchon humide, puis divisez-la en plusieurs petites boules.

Pour la farce: 200 g de feta - 1 càs de zaatar - 1 oignon - sel et poivre.

Émincez finement l'oignon. Dans une poêle, faites-les revenir dans un peu d'huile d'olive jusqu'à ce qu'ils soient transparents. Réservez.
Mélangez la feta avec l'onion, le sel, le poivre et le zaatar.
Etalez au rouleau la pâte sur une surface farinée, la découpez en une forme ronde ou carré avec une épaisseur de 5 mm à peu près. Garnir le centre d'une à deux cuillères de farce, tassez un peu puis pincez un peu les bords pour les relever d 2 mm environ.
Préchauffez le four à 190° (th6/7). Disposez les galettes sur une feuille de papier sulfurisé sur la plaque du four, et faites cuire 10 à 15 mn à 220ºC.

1 comment:

  1. Hello: I just made this delicious recipe, but all of my beautiful, perfect bites opened flat during baking. What did I do wrong, and how can I prevent this in future tries? Thanks

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