Tuesday, September 29, 2009

Stuffed zucchinis



Ingredients (serves 4 to 5): 1 kilo medium yellow zucchinis - 1 bunch of chopped fresh parsley - ½ bunch of chopped fresh mint - 1 tomato diced - 1 onion finely chopped - 1 cup short grain rice - ½ cup cooked chickpeas - 1 tbsp tomato paste - 2 tbsp lemon juice - 2 tbsp olive oil - ½ tsp paprika - salt - 2 potatoes

Prepare the filling by combining the parsley, mint, tomatoes, rice, onion, chickpeas, tomato paste, lemon juice, olive oil, salt and paprika.
Wash zucchini, cut off stem and hollow them with an apple corer. Fill each zucchini shell about three-quarters full with the rice mixture.
Slice the potatoes and place them in the bottom of a large saucepan. Place the zucchini on top and cover with water. Bring to the boil over medium heat. Reduce heat to low. Cook covered for about 1 hour or until very tender.

Courgettes farcies
Ingrédients (4 a 5 personnes): 1 kg de petites courgettes - 1 bouquet de persil ciselé - ½ bouquet de menthe ciselé - 1 tomates coupée en petits dés - 1 oignon émincé - 1 tasse de riz rond - ½ tasse de pois chiches cuits - 1 cas de concentré de tomate - 2 cas de jus de citron - 2 cas d'huile d'olive - ½ cac de paprika - sel - 2 pommes de terre

Préparez la farce en mélangeant le persil, la menthe, les tomates, le riz, les oignons, les pois chiches, le concentré de tomate, le jus de citron, l'huile d'olive, le sel, et le paprika.
Évidez les courgettes et remplissez-les de la farce préparée.
Coupez les pommes de terre en rondelles et placez-les au fond de la marmite, placez dessus les courgettes farcies et versez de l'eau jusqu'à hauteur. Laissez cuire à feu moyen jusqu'a ebullition, réduisez le feu et couvrez. Faites les cuire environ 1 heure ou jsuqu'à ce qu'elles soient tendres.

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