Tuesday, September 29, 2009

Tomato Bruschetta



Ingredients (serves 5): 2 to 3 ripe tomatoes, diced - 1 onion, finely chopped - 2 garlic cloves - a pinch of salt and black pepper - basil (to taste) - thyme (to taste) - oregano (to taste) - olive oil - 5 bread slices

Combine tomatoes, onion, thyme, basil and oregano. Season with salt and pepper. Drizzle olive oil to cover half of the mixture.
Marinate in room temperature for about 4 hours, stirring 2 to 3 times during this period.
Brush the bread slices with olive oil and toast them in the oven. Rub each slice with cut garlic. Drizzle each with 1 teaspoon of oil. Spoon tomato mixture onto bread. Serve immediately.

Bruschetta aux tomates
Ingrédients (5 personnes): 2 à 3 tomates mûres coupées en dés - 1 oignon finement haché - 1 gousse d'ail coupée en 2 - une pincée de sel et de poivre noir - basilic (au goût) - thym (au goût) - origan (au goût) - 2 càs d'huile d'olive - 5 tranches de baguette

Mélanger les tomates, l'oignon, le thym, le basilic, et l'origan. Saler et poivrer.
Recouvrir d'huile d'olive pour remplir la moitié du mélange.
Laisser mariner à la température de la pièce 4 heures en mélangeant 2 à 3 fois pendant cette période.
Badigeonner les tranches de baguette d'un filet d'huile d'olive et faire dorer au four quelques minute. Frottez-les avec l'ail, et déposer 2 càs du mélange sur les tranches de baguette. Servir immédiatement.

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